Cliquez ici pour la version francophone
banner BE BM
DECEMBER 2015
►  Inhoud


►  Mobility salon 19/01/2016

Op dinsdag 19 januari gaat de derde editie van het “Mobility Salon” voor bedrijven door. Dat is hét evenement om initiatieven te ontdekken die de Brusselse bedrijven nemen op vlak van mobiliteitsmanagement en te netwerken met andere mobiliteitscoördinatoren.

In kleine, interactieve, conferenties van 30 minuten delen mobiliteitscoördinatoren hun praktische ervaring met de deelnemers. Er is ook één sessie met workshops waarop uw actieve inbreng verwacht wordt om u in de toekomst nog beter te kunnen ondersteunen.

Doorlopend kan u ook de diensten van de mobiliteitsactoren die actief zijn in het Brussels Gewest ontdekken op de mobiliteitsmarkt.

Op volgende link vind je het programma terug en hier kan je je onmiddellijk in schrijven.

►  Mobility Management Training

Deze 6-daagse opleiding biedt realistische en positieve oplossingen ter bevordering van een duurzame mobiliteit binnen uw bedrijf. 2 mobiliteitscoördinatoren getuigen:

Greet Hellinckx - ING

Deze opleiding kan me echt boeien omdat de inhoud nauw aansluit bij mijn dagdagelijks takenpakket als Mobility Assistent. Theoretische items worden afgewisseld met en getoetst aan concrete casussen. Deskundige sprekers komen vanuit hun werkveld hun expertise delen. Mobiliteit wordt in al zijn facetten toegelicht.

Het feit dat de deelnemers uit verschillende sectoren komen, maakt het coöperatief leren nog zo interessant en geanimeerd.

Een aanrader!

An De Backer - Mobility Manager & CSR - Electrabel - GDF Suez - Energy Europe

Ik volgde de opleiding Mobility Management eind 2014. Het is een echte hands-on opleiding die je stap per stap uitlegt wat je kan doen om de mobiliteit in je bedrijf vooruit te helpen en de medewerkers te helpen om de juiste keuze te maken. Het theoretische inzicht van Traject wordt aangevuld met cases uit de praktijk die je een blik gunnen in mobiliteitkeuzes die andere bedrijven nemen.

Een aanrader voor iedereen die zijn bedrijf vooruit wil helpen op het vlak van mobiliteit.

Op volgende link vind je het programma terug en hier kan je je onmiddellijk in schrijven.

Nederlandstalige opleiding: 7/10, 21/10, 18/11, 2/12, 16/12 - 2016 en 13/01/2017

Franstalige opleiding: 26/02, 11/03, 25/03, 15/04, 29/04, 27/05 – 2016

Meer info: Traject Mobility Management : sla@traject.be of 09/242.32.80

►  Vorming Parking Management

Op donderdag 10 december werd een opleiding parking management gegeven in de gebouwen van Leefmilieu Brussel te Tour & Taxis. Een 30-tal gemotiveerde mobiliteitscoördinatoren zochten antwoorden op de parkeervraagstukken van hun eigen bedrijf.

Verschillende beheertechnieken aangevuld met voorbeelden werden besproken waarbij ze later in de thematische workshops werden toegepast. De deelnemende bedrijven bespraken tijdens het ronde tafel moment de uitdagingen die ze wensen aan te gaan op gebied van hun parkeerbeleid. Leefmilieu Brussel bedacht samen met hun mogelijke pistes tot een haalbaar beleid.

De slides van de vorming kan je terug vinden op volgende link.

Bedankt aan de deelnemers voor hun bijdrage, opmerkingen, suggesties,…

►  Enquête: fietsen op of naar het werk

Pro Velo doet een rondvraag om beter zicht te krijgen op wat organisaties nodig hebben om meer mensen te doen fietsen.

Werk je in de mobiliteitssector of ben je vanuit je job bezig met mobiliteit?

Dan zou het fijn zijn mocht je een paar minuutjes willen besteden aan deze vragenlijst.

Invullen kan tot 22 december op op volgende website.

►  Het Bike to Work Fiets-actieplan voor werkgevers

Een gratis, praktische handleiding voor werkgevers met tips en handvatten om draagvlak te creëren en effectief meer medewerkers te motiveren en stimuleren voor hun woon-werkverkeer op de fiets te stappen.

Fietsen past binnen één van de belangrijkste thema’s van een gezondheidsbeleid: beweging. Fietsende werknemers bouwen meer weerstand op, zijn minder vaak ziek en zijn fitter en alerter. Gezonde werknemers, die zich goed in hun vel voelen, leveren betere arbeidsprestaties. Ook de fietsende werknemer zelf vaart er wel bij: fietsen helpt tegen overgewicht en zwaarlijvigheid en wie dagelijks fietst, leeft gemiddeld 2,5 jaar langer.

Dat meer en meer mensen dat doen, bewijst Bike to Work, het nog altijd aan populariteit winnende initiatief van de Fietsersbond. “Bike to Work is een drietalig motivatieprogramma om fietsen naar het werk te stimuleren. Al dan niet in combinatie met openbaar vervoer of auto. Bij het 5-jarig bestaan registreerden 24.309 werknemer uit meer dan 250 ondernemingen al 3.122.916 fietsritten. Goed voor 54.911.235 fietskilometers”, vertelt Bike to Work-coördinator Dieter Snauwaert trots.

Het Fiets-actieplan is momenteel enkel in het Nederlands beschikbaar en gratis te downloaden op de website van Bike to Work

►  Beste Wensen

Ter gelegenheid van deze laatste e-news van het jaar wensen we jullie een prettig 2016 toe.

Wij zijn alvast gemotiveerd om het nieuwe mobiliteitsjaar te beginnen met ons mobiliteitssalon. We hopen jullie allen daar te verwelkomen of zeker op een van onze andere evenementen.

Het mobiliteitsteam van Leefmilieu Brussel en Mobiel Brussel.