Cliquez ici pour la version francophone
banner BE BM
FEBRUARI 2017
►  Inhoud


►  2017 is het actualisatiejaar van uw BVP

Indien u op 30 juni 2017, meer dan 100 werknemers op een zelfde site in het BHG tewerkstelt, moet u een BVP indienen. Indien uw bedrijf meerdere sites heeft, moet u een formulier invullen voor elke site met meer dan 100 werknemers.

Voor 31 januari 2018 moet u ons uw bedrijfsvervoerplan(nen) opsturen. Dit kan enkel via een elektronisch formulier dat beschikbaar is op IRISbox vanaf 1 juli 2017.

Wenst u zich al voor te bereiden dan kan u hier een papieren versie vinden. Het is een voorlopig document waaraan er (misschien) nog hele kleine aanpassingen zouden kunnen gebeuren.

Verandering op gebied van de procedure:

  • De uiterste verzendingsdatum van het BVP gebeurt voor iedereen op hetzelfde moment: 31/01/2018;
  • Het gebruik van het elektronisch formulier is verplicht;
  • Indien u het formulier BVP heeft ingediend, dan dient u voor de betrokken sites de federale verplichting niet meer in te vullen. Opgelet, u moet ons wel nog de referentie van het advies van de ondernemingsraad doorsturen via het formulier (verplicht voor de federale verplichting);
  • Indien u verhuist kan u geen uitstel, voor het indienen van uw BVP, meer aanvragen.

Raadpleeg zeker onze internetpagina’s waarop u alle informatie kan nalezen over uw BVP.

SAVE THE DATE! Op woensdag 19/4 (NL) en maandag 24/4 (FR) in de voormiddag organiseren we een grote vorming rond de actualisering van het bedrijfsvervoerplan met alle antwoorden op uw vragen. Meer info over deze vorming in volgende enews.

►  Laatste kans: Bike Project

Aarzel niet om u nog snel in te schrijven voor het «Bike Project 2017-2018».

Bent u gemotiveerd en krijgt u de steun van uw directie om een fietspolitiek op poten te zetten binnen uw onderneming, wacht dan niet langer om uw kandidatuur in te dienen.

Uw onderneming zal begeleid worden door echte professionals om uw werknemers in het zadel te krijgen. Een gratis fietsvloot, op maat van uw bedrijf zal onder andere ter beschikking worden gesteld om dat extra duwtje in de rug te geven.

Uiterste inschrijfdatum is vrijdag 10 maart!

Alle info vindt u hier.

►  Nationale Applausdag voor fietsers

Wie met de fiets naar het werk gaat, mag zeker eens extra aangemoedigd worden. Daarom zetten de Fietsersbond en GRACQ-Les Cyclistes Quotidiens opnieuw een leuke, eenvoudige actie op poten: de Nationale Applausdag voor fietsers.

Tijdens de ochtendspits van de eerste lentedag trakteren we fietsers over heel het land op een hartverwarmend applaus! We hopen dat ook de deelnemende bedrijven van Bike to Work hun fietsende werknemers mee in de bloemetjes zetten.

WAAROM?

De Nationale Applausdag zet het fietsen op een positieve manier in de kijker. Dat motiveert fietsers, doet automobilisten nadenken en stimuleert het beleid en uw werkgever om meer in te zetten op de fiets.

Deze actie biedt een kans om samen aandacht te vragen voor een duurzaam lokaal beleid, ook in uw onderneming.

HOE WERKT HET?

Het succes van deze actie is haar eenvoud: met weinig mensen of materiaal kan u al een warm applaus geven.

  • Verzamel enkele enthousiaste fietsers - bijvoorbeeld collega’s die deelnamen aan de Winter Trophy en Summer Challenge - en eventueel een directielid.
  • Stel u op waar veel fietsende werknemers aankomen: aan de ingang van de parking of langsheen het fietspad voor de ingang van uw onderneming.

INFO & INSCHRIJVEN

Meer info vindt u hier. Inschrijven kan tot 14 maart via deze link.

De Fietsersbond ondersteunt u met tips en actiemateriaal!

Bij vragen: contacteer laura@fietsersbond.be of 02/502 68 51

►  13 juni – Vorming Vlootbeheer (9-13u) & EV Roadshow (12-16u)

Op het programma:

In de voormiddag:

  • Duurzaam vlootbeheer bij de Brusselse overheden: Wat? Waarom? Hoe?
  • Uitwisseling van best practices in de overheidsvloten.

In de namiddag:

  • Kennismaking met verschillende soorten elektrische voertuigen (1-, 2-, 3-, 4- wielers, personenwagens, utilitaire voertuigen) en laadinfrastructuur;
  • Maak zelf een testrit op de EV Roadshow.

Meer info volgt.

►  Brussel investeert

Ondernemers noemen mobiliteit als een van de grootste uitdagingen van Brussel. Van de 350.000 dagelijkse pendelaars komt ongeveer de helft (meestal alleen) Brussel met de wagen binnengereden. De grote in- en uitgaande wegen zijn voor meer dan 85 procent verzadigd.

Brussel heeft een nieuw evenwicht nodig. Met de afbraak van het Reyersviaduct en het autovrijmaken van de Elsensesteenweg wordt nu al geïnvesteerd in nieuwe publieke ruimte. Maar het moet meer zijn dan dat. Brussel moet haar inwoners en bezoekers uitnodigen om zoveel mogelijk te wandelen, te fietsen en het openbaar vervoer te gebruiken in plaats van altijd terug te grijpen naar de individuele wagen.

De komende 10 jaar investeert de Brusselse regering daarom meer dan 5 miljard in het openbaar vervoer: er komt een nieuwe metrolijn, nieuwe tramlijnen en properdere bussen. Er komen 10.000 overstapparkings aan de rand van het Gewest. De Brusselse tunnels worden gerenoveerd, onderhouden en veilig gemaakt om de toegankelijkheid van onze hoofdstad te garanderen.

Autodelen wordt een waardig alternatief voor de individuele wagen. En er komen tachtig kilometer afgescheiden fietspaden, onder andere rond de kleine ring.

Er is nog veel werk, maar de richting naar een leefbaar Brussel, is ingezet. Een stad waar propere lucht, aangename pleinen, veilige straten en meer stadsgroen geen utopie zijn, maar de realiteit.

Bekijk de flyer hier.

U kan een printbare versie van de flyer bestellen bij Brussel Mobiliteit: mobiliteit@gob.brussels.