Cliquez ici pour la version francophone
banner BE BM
JULI 2016
►  Inhoud


►  Week van Vervoering – Communicatiemateriaal « Naar het werk zonder auto »

Van 16 tot 22 september komt de mobiliteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest op de eerste plaats. Ook uw bedrijf kan duurzame mobiliteit promoten met de hulp van Brussel Mobiliteit dat allerhande communicatiemateriaal ter beschikking stelt in het kader van de actie “Naar het werk zonder auto”. Affiches, fluo hesjes en ander klein materiaal kan u verkrijgen.

Om materiaal te bestellen kunt u dit online formulier invullen. Gelieve bij het plaatsen van uw bestelling rekening te houden met de reële vraag binnen uw bedrijf. Het materiaal zal vanaf midden augustus ter beschikking zijn en wordt u geleverd door een fietskoerier.

U kunt materiaal bestellen tot en met 22 augustus.

►  MOBILITY MANAGEMENT TRAINING

De opleiding "Mobility Manager" is een zeer praktische opleiding die realistische en positieve oplossingen biedt ter bevordering van een duurzame mobiliteit binnen uw bedrijf. De sprekers zijn experts in het mobiliteitsbeheer en geven het woord aan belanghebbenden uit de openbare, de particuliere en de non-profit sector.

Nog niet deelgenomen, schrijf je dan snel in!

Het programma wordt verspreid over 6 opleidingsdagen:

  • Dag 1: De sleutel tot een succesvol vervoerplan
  • Dag 2: Projectbeheer - Voorafgaande analyse van uw mobiliteitsplan
  • Dag 3: De verschillende maatregelen: de « actieve modi », het openbaar vervoer, de New Ways of Working
  • Dag 4: De verschillende maatregelen: de auto anders
  • Dag 5: Communicatie en sensibilisatie - Intermodaal bezoek
  • Dag 6: In de praktijk : « Aan het werk! »

NL opleiding: 7/10, 21/10, 18/11, 2/12, 16/12-2016 en 13/1/2017 14:15 22/06/2016 (FR opleiding: voorjaar 2017)

Waar: Brussel Mobiliteit CCN (Noordstation): Vooruitgangsstraat 80, 1030 Brussel

Prijs: 250 EUR voor bedrijven met meer dan 200 werknemers en 125 EUR voor kleinere bedrijven, openbare instellingen, gemeenten en vzw's.

Inschrijving: Inschrijvingen gebeuren online via volgend inschrijvingsformulier. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen.

Meer info: Traject Mobility Management of mail of 09/242.32.80 .

Bekijk hier het volledige programma.

►  SAVE THE DATE! De BVP in cijfers!

Ook benieuwd naar de laatste mobiliteitstendensen van de bedrijven die onder de Regionale verplichting van de BVP vallen.

Kom talrijk naar de voorstelling van de cijfers, op 13 december (voormiddag) in de gebouwen Leefmilieu Brussel !

►  Uw CEO MaestroMobile?

Zoals vorig jaar, organiseert Brussel Mobiliteit samen met Beci, MaestroMobile en het kabinet van Pascal Smet, een CEO Mobility Challenge om een duurzaam mobiliteit te promoten.

Is uw CEO bereid de uitdaging aan te gaan samen met 3 andere CEO’s? De Challenge wordt op 19 september 2016 van 12u (lunch) tot 16u door MaestroMobile georganiseerd en gevolgd door pers. Omdat uw CEO de best geplaatste ambassadeur is voor uw onderneming, zal de betrokkenheid van uw CEO bij de Week van de Mobiliteit de impact van uw acties versterken!

Interesse: Contacteer Vincent Campeol van BECI per mail vc@beci.be.

Meer informatie en inschrijvingen: ww.maestromobile.strikingly.com

►  De diensten van CYCLO en ProVelo in de kijker

Een teambuilding met de fiets? Fietsen leasen of uw fietsers trakteren op een onderhoud? De tricks en tips om veilig door Brussel te fietsen?

Als u het fietsen in uw bedrijf wilt stimuleren, komt u snel bij de fietsdiensten terecht die de vzw’s CyCLO en ProVelo aanbieden.

Cyclo heeft allerlei diensten in petto voor ondernemingen. Hun mobiel atelier komt, als het nodig is of in het kader van een , ter plaatse om de fietsen van uw personeel te herstellen. U kan ook fietsen huren op lange termijn (leasing), die kunnen gepimpt worden in de kleuren van uw onderneming.

Bij ProVelo kan u onder meer terecht om uw collega’s de nodige ondersteuning te geven om over te stappen naar de fiets: met vormingen en bike coaches of voor advies op maat van uw bedrijf.