Cliquez ici pour la version francophone
BRUXELLES ENVIRONNEMENT IBGE - Institut Bruxellois pour la Gestion de l'Environnement Qui sommes-nous ? Contact
Digitale nieuwsbrief van de Opvolgingscel van de bedrijfsvervoerplannen
Leefmilieu Brussel – BIM en Mobiel Brussel – BUV
September 2013
INHOUD

Neem deel en win de "Naar het werk zonder auto"-prijs

Bent u een Brussels bedrijf met veel aandacht voor de duurzame mobiliteit van uw medewerkers? Hebt u besloten om de Week van Vervoering te gebruiken om uw werknemers te overtuigen meer duurzame verplaatsingswijzen te gebruiken? Dan maakt u kans om de prijs "Naar het werk zonder auto" ter waarde van 2500* € te winnen!

Sinds 2008 worden er elk jaar bedrijven geselecteerd die in het kader van deze actie gratis tickets ontvangen om hun automobilisten tijdens deze actie het openbaar vervoer of Villo! te laten testen. Elk jaar zijn er echter bedrijven die ook zonder die gratis tickets heel wat initiatieven op poten zetten. Dit jaar geven we ook aan hen de kans om hun inspanningen beloond te zien. Zo is er naast de gebruikelijke prijs voor de bedrijven die de actie met de gratis tickets voeren, nu ook een prijs voor alle bedrijven die zich actief inzetten voor een betere Brusselse mobiliteit tijdens de Week van Vervoering.

Vul het deelnameformulier, binnenkort beschikbaar op de website van Mobiel Brussel, rubriek "Actie naar het werk zonder auto") in en stuur het op naar Sofie De Laender, na de Week van Vervoering. De prijs zal uitgereikt worden tijdens de afsluiting van de actie "Naar het werk zonder auto" op 23 oktober 2013.

Tijdens de selectie zal met volgende elementen rekening gehouden worden:

*Enkel te gebruiken ter promotie van duurzame mobiliteit


Bike to Work: schrijf u in voor 30 september en krijg 25% korting op het tarief voor deelname

September is de maand met veel aandacht voor mobiliteit. De Fietsersbond biedt een blijvend en duurzaam project 'Bike to work' aan zodat u en uw onderneming of organisatie continu werken aan een slimme en voordelige mobiliteit .

Fiets mee met Bike to work, schrijf u in voor 30 september en geniet van 25% korting op uw tarief voor deelname.

Alle informatie vindt u op deze website en lees daar alvast enkele ervaringen van onze deelnemende ondernemingen.

Of neem rechtstreeks contact tel 02 502 68 51 of stuur een mailtje


Afterwork shopping

Afterwork shopping is een exclusieve selectie van winkels die op donderdagavond tot 20u geopend zijn en dit overal in het centrum van Brussel. De ideale gelegenheid voor uw medewerkers om met hun collega's of vrienden rond te kuieren na het werk, voor het aperitief of het restaurant, of om hun boodschappen op een rustiger moment dan op zaterdag te doen.

Tijdens de Week van Vervoering van 16 tot 22 september, biedt Afterwork Shopping de Brusselse werknemers de kans om een avond voor 2 personen ter waarde van 1000€ te winnen*. Om deel te nemen volstaat het om naar de Facebookpagina van Afterwork Shopping te surfen en een in scène gezette foto van zichzelf (1 à 2 personen) te maken die het thema uitbeeldt: "Na het werk neem ik (mijn autoped, mijn nieuwe sneakers, mijn pony) en ik ga boodschappen doen". De werknemer deelt vervolgens zijn foto en laat zijn vrienden stemmen. De deelnemer die het meeste stemmen behaalt wint een Afterwork Shopping sessie met een tweede persoon naar keuze. Na een atelier shopping en mobiliteit, bieden wij de 2 deelnemers een aankoopbon van Sacha schoenen aan, een voetverzorging en een ontspannende pauze bij Marianne Gray aan. De avond wordt afgesloten in een bekend restaurant in het centrum van Brussel.

Raadpleeg het programma en de lijst van deelnemende handelaars op deze website.

* Wedstrijd uitsluitend voorbehouden voor personen tewerkgesteld op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest


03/10/2013 - Vorming: Een smogalarm ? Mijn bedrijf pakt het aan !

Elke winter gaat jammer genoeg gepaard met pollutiepieken. Een reden te meer om maatregelen te treffen zodat de betrokken verontreinigende stoffen beperkt kunnen worden (deze gelinkt voornamelijk aan het verkeer en de verwarming). De maatregelen kunnen een impact hebben op de activiteiten van uw onderneming daar zij betrekking hebben op de beperking van het verkeer.

Leefmilieu Brussel organiseert een vorming waarbij meer uitleg gegeven zal worden over:

Doelgroep: alle mobiliteitsverantwoordelijken van instellingen die onder de verplichting van de bedrijfsvervoerplannen vallen.

Wanneer: Donderdag 3 oktober in het Nederlands (of maandag 30 september in het Frans), telkens van 13u30 tot 17u

Waar: ZAALC13 - Leefmilieu Brussel, Gulledelle 100 - 1e verdieping, 1200 Brussel. Hoe er geraken? Klik hier!

Inschrijven: Inschrijven is gratis maar verplicht (voor 25 september) via pdebvp@leefmilieu.irisnet.be


Wat nog...

Nog 2 andere vormingen zijn gepland in het najaar.

Meer informatie volgt snel.