Cliquez ici pour la version francophone
BRUXELLES ENVIRONNEMENT IBGE - Institut Bruxellois pour la Gestion de l'Environnement Qui sommes-nous ? Contact
Digitale nieuwsbrief van de Opvolgingscel van de bedrijfsvervoerplannen
Leefmilieu Brussel – BIM en Mobiel Brussel – BUV
September 2012

Van 16 tot 22 september staat de week van de vervoering weer voor de deur. Tijd om je werknemers een laatste duwtje in de rug te geven en hen aan te moedigen zich tijdens deze week duurzaam te verplaatsen.

Verschillende instellingen organiseren tal van acties tijdens de week ‘zonder auto naar het werk’: een fietsersontbijt, uitdelen van fietskaarten, terugbetalen van openbaar vervoer tickets, het sluiten van de bedrijfsparking voor 1 dag,… Welke acties hebben jullie gepland?

Profiteer van de gelegenheid om, tijdens de mobiliteitsweek, de diensten die reeds ter beschikking zijn binnen het Brussels Gewest in de kijker te zetten en te testen zoals Blue Bike of het uitgebreide net van Villo!

Informeer ook je werknemers over de bereikbaarheid van je instelling en zet de fiets en het openbaar vervoer extra in de verf. Is uw toegangsplan niet meer actueel? Lees dan snel verder en bekijk ons hulpmiddel om jouw plan aan te passen en te ‘pimpen’.

INHOUD

Bluebike: een extra schakel in het mobiliteitsnetwerk

Meer dan 100 Blue-bikes in 4 Brusselse treinstations (Noord, Centraal, Zuid en Luxemburg) kunnen worden gehuurd. Met Blue-bike krijgen bedrijven een nieuw aanbod op vlak van duurzame mobiliteit. Niet enkel voor het natransport bieden de fietsen een oplossing maar ook om zich te verplaatsen voor vergaderingen, audits en lunchmeetings in de stad.

Instellingen kunnen besparen op parkingkosten of poolwagens, en ze krijgen hiervoor fittere personeelsleden in de plaats. Ook genieten ze van een belastingvrijstelling van 100%.

Tijdens de mobiliteitsweek kan je nog genieten van een extra voordelig tarief. Tot 30 september kost een ritje met een Blue-bike slechts 1 euro!

Heb je nog geen Blue-bike abonnement? Registreer je of sluit een abonnement af in het fietspunt Brussel-centraal (tijdens de kantooruren).

Meer info: klik hier


Een Villo! station: nooit ver weg

Het grootste deel van de geplande uitbreiding van Villo! is afgerond. In totaal werd het aantal fietsen en stations verdubbeld. Het Brusselse fietsdeelsysteem telt nu ongeveer 30.000 jaarabonnees, 350 stations en 4000 fietsen.

Met de gemeenten Vorst, Ganshoren, Watermaal-Bosvoorde, Oudergem, Anderlecht, Molenbeek Koekelberg, Laken en Neder-Over-Heembeek is de uitbreiding van Villo! bijna rond.

Koop abonnementen voor je werknemers en leg ze aan het onthaal. Voor dienstverplaatsingen is dit een ideale oplossing. Je vindt de fietsen bijna overal in het gewest en je brengt ze naar eender welk station terug. Surf snel naar de website van villo! om te kijken waar de stations in de buurt van je bedrijf liggen.

Om de opening van de nieuwe stations te vieren kan je genieten van 6 maanden gratis gebruik van de fietsen. Opgelet, om te genieten van deze actie moet je je inschrijven voor 31 oktober. Misschien iets voor je mobiliteitsweek?

Meer info: klik hier


Actualiseer en pimp je toegangsplan!

Profiteer, tijdens de mobiliteitsweek, van de gelegenheid om je toegangsplan te actualiseren. We stelden een infofiche '‘Hoe een goed toegangsplan opstellen’' samen om je hierbij te helpen. Surf snel naar onze website, alle concrete informatie vind je er in terug.

Op 8 november organiseren we een workshop ‘multimodaal toegangsplan’. Scrol verder en schrijf je in.

Vergeet ook de informatie op je intranet, internet en op de uithangborden niet te actualiseren.


Is telework dan echt goodwork?

Vers van de pers ! Een nieuwe infofiche op onze website rond telework, een werkvorm die meer en meer zijn opmars maakt.

De voordelen en nadelen verbonden aan deze manier van werken zowel voor werkgever als werknemer en de impact op het milieu, de mobiliteit en de economie worden uitvoerig besproken in de studie.

Lees de infofiche en krijg antwoord op al je vragen.

Overtuigd? Wens je je nog verder te verdiepen, lees er dan de studie (waarop infofiche gesteund is) op na.


Vormingsagenda Leefmilieu Brussel

Onze speciale ‘vormings-enews’ gemist? Geen probleem!

Om u een helpende hand te bieden bij het uitvoeren van de verplichte maatregelen van uw bedrijfsvervoerplan organiseert Leefmilieu Brussel volgende vormingen:

Inschrijven is gratis maar verplicht via pdebvp@leefmilieu.irisnet.be