E-news 15: Certificateurs wooneenheden - okt. 2017
LEEFMILIEU BRUSSEL BIM - Brussels Instituut voor Milieubeheer

FR / NL

Bijscholing 

Als u nog de bijscholing niet hebt gevolgd, nodigen we u uit dit zo snel mogelijk te doen. Indien veel certificateurs zich op het laatste moment inschrijven kunnen we niet garanderen dat er voldoende plaatsen beschikbaar zullen zijn. We herinneren u eraan dat het verplicht is deze cursus te volgen en voor het examen te slagen indien u na 15 juni 2018 uw erkenning wil behouden.

Examensessies m.b.t. de bijscholing

De eerste examensessies zullen plaatsvinden op 9 en 16 december 2017. De inschrijvingen hiervoor zijn voorbehouden voor de certificateurs die een aanwezigheidsattest hebben behaald. Een mail wordt u in de loop van de maand november verstuurd om zich te registreren voor ťťn van deze twee examensessies.  Andere sessies worden  vanaf januari 2018 gepland.

Het cursusattest geldt slechts voor twee examensessies. Met andere woorden, de kandidaat die tweemaal niet slaagt voor het examen, zal een nieuw cursusattest nodig hebben om zich voor een nieuw examen te kunnen inschrijven.

Publicatie van de software v1.0.2 en coderingsverslag

Uw CertiBru-Res-software wordt automatisch geŁpdated op 30 oktober. Deze nieuwe versie bevat verschillende verbeteringen en integreert het coderingsverslag. Het doel van dit rapport is de aanvrager in staat te stellen de reden en de omvang van een aanbeveling beter te begrijpen, met name op basis van de betrokken oppervlaktes. Het maakt het ook mogelijk om de gegevens te koppelen aan het aanvaardbare bewijs waarop de certificateur zich steunt om het te coderen.

Protocol: Publicatie, Updates en Presentatie

  • Publicatie van het boek IV en bijwerking van de boeken I, II en III

Het boek IV van het protocol dat betrekking heeft op aanbevelingen en het coderingsverslag is nu beschikbaar op de pagina "Tools voor residentiŽle certificateurs". Ope deze pagina vindt u ook de boeken I, II en III van het protocol die zijn bijgewerkt om bepaalde elementen te verduidelijken of te corrigeren. De belangrijkste wijzigingen worden aangegeven door het "Nieuw" logo. Daarnaast bevat een samenvattend document de belangrijkste updates. Deze versie van het protocol treedt in werking op 30 oktober 2017.

  • Publieke presentatie op 24 november

Het boek IV en de wijzigingen van de boeken I, II en III worden opgenomen in de bijscholing. Als u al de bijscholing heeft bijgewoond, wordt een presentatie georganiseerd op 24 november 2017. Alle certificateurs zijn echter welkom, aangezien deze presentatie ook de gelegenheid biedt om een Q & A-sessie te houden over de inhoud van de huidige bijscholing. Voorafgaande inschrijving is vereist via dit formulier.

Regels inzake goede praktijken

We stellen geregeld  fouten vast in de invoer van elementen waaraan sommige certificateurs duidelijk onvoldoende aandacht besteden, zoals het gecertificeerde deel en de aanvaardbare bewijsstukken. Deze elementen zijn nochtans essentieel, zowel voor de identificatie van de gecertificeerde goederen als voor de geloofwaardigheid van het certificaat. Onvoldoende nauwkeurigheid bij het invoeren van deze gegevens kan aanleiding geven tot de intrekking van het EPB-certificaat.  Een nieuwe infofiche illustreert hoe u deze elementen correct invoert.

  Om uw abonnement op deze nieuwsbrief op te zeggen

Leefmilieu Brussel | Gulledelle 100 - 1200 Brussel | 02 / 775 75 75 | www.leefmilieubrussel.be