De regelgeving EPB-werkzaamheden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest -
september 2018
Leefmilieu Brussel

E-news: EPB-werkzaamheden

 NL / FR 

Versie 9.5.2 van de EPB-software  

Versie 9.5.2 van de EPB-software wordt de van kracht zijnde versie. Ze is verplicht voor elk project met indiening van de stedenbouwkundige vergunningsaanvraag vanaf 1 januari 2011. Ze is eveneens beschikbaar in het Waalse en het Vlaamse Gewest. Raadpleeg voor meer informatie ź de didactische handleiding van de 9.5.2-versie ╗.

Deze nieuwe versie corrigeert de rekenfouten en de installatieproblemen die aanwezig zijn in versie 9.5.1. 

De volledige lijst met correcties en verbeteringen kan geraadpleegd worden in het volgende document : ź Lijst met veranderingen ╗.

-  Als u versie 9.5.1 reeds ge´nstalleerd heeft :

 1. Als u ‘Automatische update’ aangevinkt heeft (keuze bij de installatie of in het menu ‘Configuratie van de software’), zal uw versie 9.5.1 van de EPB-software u automatisch deze 9.5.2-update voorstellen. U kan steeds beslissen deze toe te passen of uit te stellen.
  U hoeft dus niet via de website van LB te gaan om de versie 9.5.2 te downloaden.
  De update van de EPB-software zal de versie 9.5.1 van de software, die u reeds op uw computer ge´nstalleerd heeft, ‘overschrijven’.  Wenst u nadien een bestand te openen met versie 9.5.1, dan zal u deze opnieuw manueel moeten downloaden op onze website en hierbij dan de automatische update weigeren (keuze bij de installatie of in het menu ‘Configuratie van de software’).
 • Als u niet ‘Automatische update’ aangevinkt heeft (keuze bij de installatie of in het menu ‘Configuratie van de software’), moet u dit vak aanvinken in het menu ‘Configuratie van de software’. De volgende keer dat u de EPB-software opstart, zal deze u automatisch de 9.5.2-update voorstellen. U kan steeds beslissen deze toe te passen of uit te stellen.
  U hoeft dus niet via de website van LB te gaan om de versie 9.5.2 te downloaden.
  De update van de EPB-software zal de versie 9.5.1 van de software, die u reeds op uw computer ge´nstalleerd heeft, ‘overschrijven’. Wenst u nadien een bestand te openen met versie 9.5.1, dan zal u deze opnieuw manueel moeten downloaden op onze website en hierbij dan niet de automatische update toepassen (keuze bij de installatie of in het menu ‘Configuratie van de software’).

 
-  Als u versie 9.5.1 nog niet ge´nstalleerd heeft of als u problemen heeft ondervonden bij de installatie :

 • Download de EPB-software 9.5.2
  Eenmaal versie 9.5.2 ge´nstalleerd is op uw computer, zal de functie van het automatisch updaten actief zijn voor de volgende corrigerende versies van de EPB-software.


Indien de procedure voor het automatisch updaten, zoals hierboven beschreven, niet correct wordt uitgevoerd, gelieve ons hier dan per mail van op de hoogte te brengen op het adres : epb-software@environnement.brussels.

  Om uw abonnement op deze nieuwsbrief op te zeggen

Leefmilieu Brussel | Havenlaan 86C/3000 - 1000 Brussel | 02 / 775 75 75 | www.leefmilieu.brussels

Als uw medewerkers graag op de hoogte willen zijn van al het nieuws in verband met de reglementering EPB-werkzaamheden, kunnen ze zich abonneren op de mailings van de EPB-adviseurs. De oudere mailings zijn online beschikbaar onder de rubriek "Mailings".